Araştır,Hesapla,Uygula

Gelişim sürücü kursu bilinçli motosiklet kullanıcıları yetiştirmek adına sizler için kısa faydalı bilgiler derlemektedir.Motosiklet ehliyeti eğitimlerinde ve normal hayatta  sıkça karşılaşacağımız araştır,hesapla,uygula kurallarına bir göz atalım;
D
eneyimli sürücüler her zaman etrafında neyin olup bittiğini ya da olabileceğini tahmin edebilen kişilerdir. Olabilecek şeyleri önlemek için üç adımlı bir strateji vardır:

ARAŞTIR

HESAPLA

UYGULA

Araştır: Dönmek ,ilerlemek ,geri manevra için ne kadar yerimiz var ve bunları uygulamak için ne kadar zamanımız olduğunu hesapladığınız adımdır(Potansiyel kaçış alanlarınız,etrafınızdaki kavşaklar,alışveriş merkezleri,okul gibi yerleri fark etme).

Hesapla: Etraftaki araçların,insanların bize nasıl bir tehlike oluşturabileceklerini düşünme aşamasıdır.Bu tehlikelere göre güzergahı değiştirme,uygun takip mesafesini nasıl ayarlayacağımızı düşündüğümüz adımdır.

Uygula: Olasılıkları hesaplayıp, tecrübelerinize de dayanarak artık verdiğiniz kararı uygulama adımıdır(Şerit değiştirme, sinyal verme,korna çalma,yavaşlama vs.)Dikkat edilmesi gereken bir başka konu kavşak dönüşlerinde iki şerit olarak dönerken herkesin kendi şeridine denk gelecek şekilde dönmesidir.Bu tip kazalar yandan direkt bütün vücuda gelebileceği için çok tehlikelidir.

indir

indir (1)

BlindSpots

LargeIntersections

parkedcars

Not :Site üzerinde ki bilgiler kaynak gösterilmeden paylaşılamaz. Alıntı yada Kaynak yapacak kişiler direkt olarak bilgiyi edindikleri sayfa bağlantısını vermek zorundadır.

Bir cevap yazın