Motor gücünüz arttırın

MOTOR GÜCÜ ARTTIRMAYA  YÖNELİK BİLGİLER

Motor Yağı
Kaliteli bir motor yağı seçin  unutmayın kaliteli yağ tekerleklere fazla güç aktarıldığı manasına gelir.

Soğuk Hava Subabı
Motor gücü yükseltmek için kullanılan yöntemdir.Giriş borusu motorun tepesinden başlar motorun alta doğru uzanır.Konik hava filtreside bu borunun altına monte edilir. Bu konik filtre gelen havadan daha serin bir havayı motorun içine vermesi sebebiyle bu sisteme soğuk hava sistemi denir. Soğuk hava motor içindeki oksijeni sıcak havadan daha fazla yoğun yapar bu da benzinle karışınca motor daha hızlı çalışmaya başlar.

Nitro Oksit Sistem
Nitro oksit sistem motorun içine nitroksinin enjekte edilmesinden ibaret. Ne zaman nitroksine ihtiyaç duyulursa bir tuşa basarak nitroksinin motora karışmasını sağlar. Nitroksin sistemi bakımı düzenli olarak yapılmalıdır ki verim alınabilsin. Nikroksinin sisteme girmesi halinde sıcaklık yükselip daha fazka atmosferik hava motora girer, ortamdaki oksijen daha fazla benzin ve havanın yanmasını sağlar.

Antifiriz
Soğuk havalarda suyun donmasına ve radyatörün paslanmasına engel olmak için; radyatör suyuna ilave antifriz yılda en az bir kez kontrol edilmeli ve gerekli durumlarda değiştirilmelidir.

Dinometer Testi
Aracınızdan en iyi performansı yakalamak için dinometer testi ile verim alma çalışmalarına başlayabilirsiniz. Bu devir daim ya da motor gücünü ölçer.

Hidrolik Yağı
Hidrolik yağ genellikle sorun çıkarmayan sıvıların başında gelir. Sızıntı olasılığı düşük olsa dahi periyodik yapılan bakımlarda kontrol edilmeli, eksik ise tamamlanmalıdır.
Gelişim sürücü kursu

Bir cevap yazın

Kurumsal Hosting Hazır Site